Revalideren in vertrouwen

Op basis van beproefde revalidatieprogramma's en onder begeleiding van een team van specialisten werk je aan je revalidatie, vaak met gebruik van het verwarmd zeewater in het uniek therapeutisch bad.

 

Personen met recente aandoeningen van het zenuwstelsel of  bewegingsstelsel, die hierdoor belangrijke beperkingen in het dagelijks leven vertonen, kunnen terecht in het revalidatieziekenhuis IMBO. Wij bieden REVALIDATIE aan op een kwalitatief hoogstaande, menselijke en eigentijdse wijze in 125 ziekenhuisbedden die erkend zijn als Sp-locomotorisch. De behandelingen kunnen tevens ambulant plaatsgrijpen in het revalidatiecentrum. Wij verwachten van elke patiënt een actieve deelname aan zijn therapie. Als enige in België geven wij hydrotherapie als onderdeel van een revalidatieprogramma  in een therapeutisch bad met verwarmd zeewater (32 °).

Een veilige thuis

De individuele zorg is afgestemd op de diverse deeldomeinen van de zwaar hulpbehoevende mens. Er wordt gestreefd naar een zo groot mogelijk fysisch, psychisch en sociaal welbevinden.

 

Het woonzorgcentrum is aparte eenheid op de eerste verdieping in het gebouw aan de Zeedijk 286-288  te Mariakerke-Oostende.  De afdeling “Het Verhaal” is een kleine entiteit waardoor een zeer persoonlijke benadering kan gerealiseerd worden.

WZC Het Verhaal wenst een familiale en huiselijke sfeer te creëren door een uitstekende kwaliteit in belevingsgerichte zorg aan te bieden. De zorgequipe poogt zoveel mogelijk een antwoord te bieden op vragen van onze bewoners en dit op alle levensdomeinen:

  • Emotioneel welbevinden
  • Materieel welbevinden
  • Fysisch welbevinden
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Sociale relaties
  • Zelfbepaling
  • Participatie

Op adem komen

In de voormalige Koninklijke Villa in Oostende kunnen personen met een chronische ziekte of andere lichamelijke klachten en hun mantelzorger in alle comfort terug op adem komen.

 

Het gezondheidscentrum Koninklijke Villa heeft een unieke ligging met zicht op zee en een infrastructuur met een Koninklijk verleden. Het is de ideale plek om op adem te komen; om te werken aan levenskwaliteit. U kan er kennis maken met ons concept "gezond leven".

Uniek binnen het concept zijn de waaier van wellbeing activiteiten* die worden aangeboden.

In het gezondheidscentrum worden revalidatieprogramma’s aangeboden, om het herstel na ziekte of ingreep te bevorderen onder de deskundige begeleiding van een gespecialiseerd medisch en paramedisch team.

Voor meer informatie, bezoek onze website:

http://www.bzio.be/